Kerti öntözés

Amit tudnod kell a kerti öntözésről

Általános információk

Locsolni jóóó!!!   ...de nem gazdaságos. - Hagyományos öntözés tömlővel, kannával.

Kiépített öntözőrendszerek:

1. A manuális öntözőrendszer:  A megtervezett és kialakított öntöző zónákat a csapok kézi megnyitásával lehet elindítani. Az öntöző zónákon telepített szórófejek megkezdik az öntözést.

2. Az automata öntözőrendszer: A költségtakarékos- és hatékony öntözést a megtervezett időben és kialakított öntöző zónákon, egy automatika által vezérelt komplett rendszer végzi.

Locsolni jó! Gyerekkorunk óta tudjuk...

...de forró nyári napokon körültekintéssel kell a növényzet vízutánpótlásáról gondoskodni:

 • Mindig meg kell várnunk amíg lehűl a levegő és a talaj, vagyis szerencsés ha késő esti órákban vagy kora reggel (hajnalban) öntözzünk! Ez azért fontos, mert ha melegben öntözünk, akkor több víz fog elpárologni, a hűvösben viszont a víz nagy részét hasznosítani fogják a növények.
 • Ökölszabály, hogy tűző napon ne érje víz a növényzetet, mert az érzékenyebb növények levele megéghet.
 • A legoptimálisabb, ha az öntözés folyamatos és egyenletes így a növényzet elegendő nedvességet kap, és öntözés után helyes eljárás, ha hagyjuk kiszáradni a földet.
 • Ha öntözünk, akkor tegyük azt alaposan! A ritkább, de kiadós öntözés jobb a növényeknek, mintha sokszor kapnának kevés vizet. De!!! Ne locsoljuk túl a növényeket, mert a pangó víz megakadályozza a gyökerek légzését a talajban.
 • Mindig úgy öntözzünk, hogy a víz biztosan elérje a gyökerek szintjét (árasztás), ellenkező esetben ugyanúgy szomjaznak a növények, mintha nem öntöztük volna meg őket.
 • A kézi öntözés sokszor problémás. Nagyobb kertekben problémás a tömlő szállítása, virágágyásokon kell keresztül küzdeni, valamint nagy a vízpocsékolás esélye.
 • A víz nagy kincs! Takarékoskodjunk vele! Leghatékonyabb öntözési módszert az automata öntözőrendszer garantálja.Telepített - kiépített öntözőrendszerek

1. A manuális öntözőrendszer:

Kis kertek jellemző megoldása. A legolcsóbb öntözéstechnikai módszer egyike. Saját kivitelezés esetén elegendő a megfelelő alkatrészeket megvásárolni és otthonunkban összeszerelni. 

Előnye, hogy az előre kialakított víznyerési helyekre gyors kötésű csatlakozóval kapcsolódhatunk, ezzel megoldjuk a hosszú öntözőtömlők fáradságos és kimerítő szállítási procedúráját.

A kis öntözőrendszer vásárlása- és telepítése előtt is mindenképp kérje ki szakértőnk véleményét. ... egy kicsit nagyobb kertekben:

Hobbikertekben, növénytermelő fóliákban gazdaságos öntözési megoldás a csepegtetős öntözőrendszer. Ennek az öntözési módszernek nagy előnye, hogy az öntözés folyamatos és egyenletes így a növényzet, és a kultúrnövényzet elegendő nedvességet kap.

A manuális öntözésnél az első számú rizikófaktor az emberi feledékenység. Ha elfelejtjük elzárni a vizet, pangó- vízzáró rétegek jönnek létre, melyek megakadályozzák a gyökerek légzését a talajban. Ez nem csak vízpazarlás, egyben elősegítjük a nyár első számú közellenségének, a szúnyogoknak szaporodását is.

2. Az automata öntözőrendszer: 

Miért ez a legjobb megoldás?

 • Mert az adott kertre van megtervezve, méretezve a rendszer.
 • Mert a legoptimálisabb vízfogyasztásra programozható
 • Mert a legoptimálisabb időpontban végzi az öntözést
 • Mert a legkényelmesebb megoldás
 • Mert az öntözőrendszer 95% rejtve van, nem befolyásolja a szép kert látványát.

Csak öt érv, amiért az automata öntözőrendszert válasszák!

Ismerd meg az automata öntözőrendszer számtalan kivitelezési megoldásait!


KÉRD SZAKÉRTŐNK SEGÍTSÉGÉT!

Automatizált esőtánc

Még több infó az automata öntözőrendszer világából

Hogy és milyen üzemben működjön az automata öntözőrendszer?

A rendelkezésünkre álló technológia olyan léptékkel halad, hogy saját öntözőrendszerünknek is csak a képzeletünk szabhat határt. Lehetünk akár a bolygónk másik féltekéjén szabadságon, akár onnan is irányíthatjuk, - és házi videórendszer kiépítése esetén - vizuálisan is ellenőrizhetjük kertünk aktuális vízellátását.

Kiépíthetünk egy olyan automata érzékelőkkel rendelkező öntözőrendszert, amely képes figyelemmel kísérni az időjárást. Eső- és talajnedvesség érzékelők tartják fenn, és kísérik figyelemmel az optimális vízfelhasználási igényt. Az automata öntözőrendszer olyan, mint egy munkájára igényes kertész, aki mindent megtesz azért, hogy félve őrzött kertünk szépsége és ápoltsága mindig megmaradjon.

AZ AUTOMATA ÖNTÖZŐRENDSZER FELÉPÍTÉSE:

Az automatizálás és az érzékelők mértékétől függetlenül az általános automata öntözőrendszer egy vezérlő által irányított és telepített vízcsőrendszer, ami a kert adottságainak, valamint a rendelkezésre álló vízforrás hozamának figyelembe vételével van megtervezve és megfelelően kalibrált öntözőzónákra van felosztva.

Az öntözésre alkalmas vízforrás lehet vezetékes víz, ásott kút, vagy telepített esővíztartály. 

AZ AQUA TECH FEHÉRVÁR KFT GARANCIÁVAL VÁLLALJA:

Magánkertek, kis- és hobbikertek öntözőrendszerének tervezését, kivitelezését.

NÉZZ KÖRÜL A WEBSHOP KÍNÁLATÁBAN!